Хората у нас харесват петима политици. Единият от тях е служебният

...
Хората у нас харесват петима политици. Единият от тях е служебният
Коментари Харесай

Хората харесват петима политици. Кои са те

Хората у нас харесват петима политици. Единият от тях е служебният министър председател Стефан Янев. Равносметката за публичното доверие в служебния кабинет в края на неговия интервал е позитивна. 

Това са някои от изводите от последното изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “, част от ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия на организацията. Проучването е представително за пълнолетното население на страната и е извършено в последните дни на ръководство на служебния кабинет – в края на ноември и началото на декември, съобщи Нова тв.

На експлицитен въпрос за доверие в служебния кабинет, 50,1% от пълнолетните българи са показали, че имат доверие в служебното държавно управление. Малко над една трета нямат, а 14,4% не могат да преценяват. Така, служебният кабинет приключва периода си с позитивен баланс доверие/недоверие – което е относително рядко срещано при българските институции.

Служебният министър-председател Стефан Янев също приключва на плюс. 44,7% от запитаните споделят, че имат доверие в Янев, 35,8% нямат доверие в служебния министър председател, 13,8% се двоумят, а останалите (5,7%) не са чували за него.

Стефан Янев остава и една от няколко политически фигури с позитивен рейтинг, т.е. фигури, при които доверието е повече от недоверието. Основната такава фигура у нас е президентът Румен Радев (57,9% доверие, 32,9% недоверие). С по-скоро позитивен рейтинг сега са и Кирил Петков, Илияна Йотова и Асен Василев. Тепърва ще се види каква ще е картината при Петков, Василев и Янев в новото им качество.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е извършено сред 25 ноември и 3 декември, измежду 803 души по метода „ лице в лице “. Абсолютната оптималната неточност е ±3,5% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР